Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kijk naar slimme looproutes in winkelstraten'

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 6:16

Nu meer mensen zich ondanks de coronamaatregelen weer op straat begeven is het zaak te kijken of bezoekers van winkelstraten zogenoemde slimme looproutes kunnen gaan volgen. Het gaat om routes die het mogelijk maken dat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Dat zei Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, zondag in EenVandaag.

De oud-burgemeester van Venlo constateerde dat het zaterdag en zondag in de openbare ruimte, maar vooral in de winkelcentra beduidend drukker was dan de afgelopen tijd. Met onder meer gemeenten en winkeliers wil hij gaan kijken naar de winkelstraten, en dan vooral naar plekken waar het erg smal is en het moeilijk wordt voldoende afstand te houden.

Volgens Bruls houden mensen zich over het algemeen goed aan 'de anderhalve meter afstand' en hebben de winkels die open zijn maatregelen genomen. Onder meer de gemeenten Tilburg en Den Bosch deden vanwege de drukte zondag een oproep alleen voor noodzakelijke boodschappen naar de binnenstad te komen.

De boodschap om zoveel mogelijk binnen te blijven is volgens Bruls 'hartstikke duidelijk'. Hij begrijpt dat mensen na zes weken weer graag naar buiten willen. "Maar ook vandaag zijn nog mensen ziek geworden", waarschuwt hij.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen