Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijk mee: Limburg viert vastelaovend

Geplaatst opzondag 3 maart 2019 - 16:50

Vasteloaveszondag staat in veel Limburgse plaatsen in het teken van de optocht.

Onder andere in Maastricht en Heerlen troken carnavalisten zondagmiddag door de straten. Dat leverde bijvoorbeeld in de provinciehoofstad kleurrijke plaatjes op, zoals hierboven in de fotogalerij te zien is.

Grootste optocht van Limburg
De grote optocht van HVV De Winkbülle trok zondag veel bekijks in de binnenstad. De Groeëte Óptocht, zoals die bij de locals bekendstaat, was live te zien op L1 TV. Met zo'n 200 groepen was het de grootste optocht van Limburg.

Roemer
Ook waarnemend burgemeester van Heerlen Emile Roemer, die wellicht langer op die post blijft, gaf acte de présence. En dat leverde de SP-burgervader zelfs een zoen op. Voor anderen was het zeker niet de eerste keer dat zij in Heerlen erbij waren.

Sfeer
Ook heel vastelaovesminnend Maastricht trok, ondanks het mindere weer, massaal naar buiten. De sfeer zat er - uiteraard - goed in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen