Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijk mee: Limburg viert vastelaovend

Geplaatst opzondag 3 maart 2019 - 16:50

Vasteloaveszondag staat in veel Limburgse plaatsen in het teken van de optocht.

Onder andere in Maastricht en Heerlen troken carnavalisten zondagmiddag door de straten. Dat leverde bijvoorbeeld in de provinciehoofstad kleurrijke plaatjes op, zoals hierboven in de fotogalerij te zien is.

Grootste optocht van Limburg
De grote optocht van HVV De Winkbülle trok zondag veel bekijks in de binnenstad. De Groeëte Óptocht, zoals die bij de locals bekendstaat, was live te zien op L1 TV. Met zo'n 200 groepen was het de grootste optocht van Limburg.

Roemer
Ook waarnemend burgemeester van Heerlen Emile Roemer, die wellicht langer op die post blijft, gaf acte de présence. En dat leverde de SP-burgervader zelfs een zoen op. Voor anderen was het zeker niet de eerste keer dat zij in Heerlen erbij waren.

Sfeer
Ook heel vastelaovesminnend Maastricht trok, ondanks het mindere weer, massaal naar buiten. De sfeer zat er - uiteraard - goed in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen