Overslaan en naar de inhoud gaan

Kieft neemt het op voor Van Bommel: 'Zo ís hij gewoon'

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 7:46

Met de start van het nieuwe voetbalseizoen is ook de discussie rondom het gedrag van trainer Mark van Bommel weer opgelaaid. Er wordt in voetbalprogramma's voornamelijk over zijn 'trekjes' gesproken, maar oud-international Wim Kieft neemt het voor hem op.

Volgens de analist van Veronica doet de trainer het 'zeker niet slecht' bij PSV. "Maar ik heb altijd het idee dat hij zichzelf heel erg moet inhouden, omdat hij anders alleen maar loopt te zaniken en te provoceren."

Beetje amateurtoneel
Van Bommel valt als trainer regelmatig op door felle discussies met scheidsrechters en wilde gebaren. René van der Gijp, collega-analist van Kieft, heeft echter geen moeite met de coach uit Maasbracht. "Hij heeft vervelende maniertjes, weet je wel. Het is ook een beetje amateurtoneel. Balletje lang vasthouden. In plaats van dat je die gozer de bal zo geeft, laat hij 'm op de grond vallen. Dat is een beetje zijn manier van doen."

Gekke Henkie
Kieft denkt wel dat Van Bommel een beetje moet oppassen. "Als je trainer bent... Kijk, zo was hij ook als voetballer. Zo ís hij gewoon. Alleen in de rol van trainer; dat kan gewoon niet. Anders denken ze ook: 'Daar heb je gekke Henkie weer.' Maar ik vind ook zeker niet dat hij het slecht doet als trainer."

Op het bankje
Van der Gijp adviseert Van Bommel gewoon rustig in de dug-out te blijven zitten. "Het heeft bij hem ook iets van: kijk mij eens als een winnaar daar op die bank zitten. Daar had Huub Stevens ook een handje van. Keihard zijn, meedogenloos. Maar aan het einde zit je daar op dat bankje. Je kunt roepen wat je wil, maar veel beter ga je het toch niet maken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen