Overslaan en naar de inhoud gaan

Kids Ridderronde in spanning voor komst Dumoulin

Geplaatst opwoensdag 2 augustus 2017 - 15:31

Het was voor veel kinderen de eerste kennismaking met de echte wielersport: de kidsmiddag van de Ridderronde Maastricht.

Op het Vrijthof kregen zo'n 100 kinderen les in onder andere mountainbiken en wielrennen.

Motivatie
Een grote motivatie voor de jeugd om mee te doen, was de komst van Tom Dumoulin. "Daar verheug ik me het meest op", aldus een jonge deelnemer. De Maastrichtse Giro d'Italia winnaar reikt de prijs uit aan de winnaar van de fietswedstrijd. "Tom vindt jeugd heel belangrijk en wij zijn heel erg trots dat hij hier bij wil zijn", zegt Math Derey namens de organisatie.

Video: L1

Voetbaltalent
Daarnaast kunnen de kinderen ook hun voetbaltalent laten zien door een balletje te trappen met de profs van MVV en zijn er verschillende bootcampchallenges.

Tom Dumoulin start vanavond in de Ridderronde. Rond kwart voor 8 is de start live via L1 Facebook te volgen. Beelden zijn te zien op onze site 1Limburg.nl.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maastricht in de ban van de Ridderronde
Nederlandse Tour-renners naar Ridderronde Maastricht
'Provincie gaat niet meebetalen om Dumoulin te laten starten'
Deelname Dumoulin aan Ridderronde blijft onzeker
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen