Dag Tegen Racisme straatnamen veranderd (21 maart 2021)

Racisme-actievoerders hangen nieuwe straatnaamborden op

Actiegroepen tegen racisme hebben zondag in onder meer Roermond, Sittard, Venlo, Heerlen en Maastricht nieuwe straatnaamborden opgehangen.

Antiracisme demonstratie Vrijthof 21 feb 2021
Rustig antiracismeprotest in Maastricht

Ongeveer 100 mensen hebben zondagmiddag in Maastricht gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie.

KOZP Demonstratie Maastricht
Half jaar cel voor relschopper KOZP-demonstratie

Een 29-jarige relschopper uit Schin op Geul, die betrokken was bij de rellen rond een anti-Zwarte Piet-demonstratie in Maastricht, moet zes maanden de cel in.

Kick Out Zwarte Piet Maastricht Demonstratie
Zwarte Piet-relschopper staat terecht voor 'aanslag'

Een 29-jarige man uit Schin op Geul verschijnt woensdagochtend via snelrecht voor de rechter voor zijn rol tijdens de Zwarte Piet-rellen in Maastricht. De twintiger zou zwaar vuurwerk naar agenten hebben gegooid.

Kick Out Zwarte Piet Maastricht Demonstratie
Man opgepakt voor rellen rondom Zwarte Piet-demonstratie

Een man van 28 jaar uit Schin op Geul is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het gooien van vuurwerk naar de politie in november tijdens een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Maastricht.

ANP-425193134
Tientallen verdachten in beeld voor Maastrichtse pietenrel

De politie heeft drie mensen aangehouden voor betrokkenheid bij geëscaleerde Zwarte Piet-demonstraties in Maastricht. Veertien anderen zijn herkend op de beelden en worden ook verhoord.

tegenstander zwarte piet maastricht demonstratie kozp (16 nov 2020)
Pietenprotest Maastricht: tegenstanders nog steeds bedreigd

Het gesprek van de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake met voor- en tegenstanders van Zwarte Piet krijgt een vervolg.

Kick Out Zwarte Piet Venlo (21 nov 2020)
KOZP: 'Tevreden over acties in Limburg, nu dialoog'

De organisatoren van de Kick Out Zwarte Piet-demonstratie zaterdag in Venlo zijn tevreden over het verloop van de actie. Ze willen zich nu richten op dialoog over de aanpak van racisme.

KOZP Venlo (21 nov 2020)
Venlo tevreden over rustig verloop demonstratie KOZP

De gemeente Venlo is tevreden over het rustige verloop van de demonstraties voor en tegen Zwarte Piet. Volgens de gemeente zijn de acties op een 'schermutseling na' rustig verlopen.

Politie KOZP Venlo (21 nov 2020)
Actie KOZP Venlo beëindigd: meerdere aanhoudingen

De demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Venlo is beëindigd. De politie heeft na afloop een aantal keren moeten ingrijpen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten