Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kian, kom je thuis eten?' Dit zag je niet bij ons in 2017

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 18:00

Klein leed, tips die leiden tot grote verhalen, foto's van ongelukken en boze of juist blije reacties op onze artikelen. Veel mensen weten de redactie van 1Limburg te vinden via onze WhatsApp-tiplijn. Soms ook onbedoeld.

Elke dag krijgen we tientallen berichten binnen. En eerlijk is eerlijk: soms is dat voor de redactie ronduit genieten. Vooral als de berichtjes helemaal niet voor ons bedoeld zijn. Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten. En, niet gevreesd als je ons per ongeluk een appje hebt gestuurd: we zullen je naam niet noemen.

Pakketje besteld?
Oké, ook de redacteuren van 1Limburg shoppen wel eens online. Maar deze melding over een bezorgd pakketje kwam ons niet bekend voor: "Jacqueline kump het pakketje morge ophaole." Dat is heel aardig van Jacqueline, maar we hebben geen pakketje besteld, zo luidde ons antwoord.

Etenstijd
De meeste onbedoelde berichtjes krijgen we rond etenstijd. "Schat, ik ben wat later", voert absoluut de lijst aan. Maar er worden ook regelmatig bestellingen geplaatst. "Grote friet curry en majo gehaktbal speciaal en viandel", is de grootste bestelling die we binnenkregen. En uiteraard hebben voorzien van een passend antwoord. "Sorry, we hebben vandaag alleen komkommer, quinoa, bloemkoolroosjes en bietensap. De radijsjes zijn helaas al op. Of wilde je niet bij 1Limburg iets bestellen? In ieder geval smakelijk eten!"

En deze foto kregen we rond diner-time ook toegestuurd. "Ziet er heerlijk uit, hopelijk hebben jullie genoten!"

Hapje mee-eten
En wie eet er eigenlijk allemaal mee? Die vraag doemt niet alleen bij onze avondploeg regelmatig op. Ook via de app werd het ons meer dan eens gevraagd. "Wil Thanee mee-eten Tweede Kerstdag?" Geen probleem hoor! "Gezellig, denk ik. Al heb je dit bericht vast niet bedoeld voor de redactie van 1Limburg, toch?" Met ongetwijfeld enig schaamrood op de kaken luidde het antwoord: "Foutje! Gooi maar in de prullenbak."

En aan Kian werd ook gevraagd wat ze zou doen met het avondmaal. "Kom je thuis eten?" Onze reactie: "Hier op de redactie van 1Limburg is geen Kian. Maar als er iets lekkers klaarstaat houden we ons aanbevolen."

Fotootjes
Er komen natuurlijk ook regelmatig grappige foto's binnen. Soms misschien wel écht voor ons bedoeld, maar soms zeker te weten niet. De foto van een echtpaar in de sauna zullen we jullie onthouden, maar van deze kwam er toch wel even een glimlach op onze gezichten.

Ontvangen na het verbod op motorclub Bandidos:

Tijdens het weeralarm 'code rood' vanwege de sneeuw:

En een foto van een prachtig zelfgehaakt kerstkleed:

"Oh verkeerde app", concludeert de verzender al direct. "Geen probleem! Wel een leuk kerstkleed :)" De geschrokken verzender schaamt zich een beetje. "Dank je, zo erg dit!" Maar geen probleem. Zoals je kunt lezen ben je niet de enige die dit gebeurt.

Einde van de dag
En om dit overzicht af te sluiten, willen we jullie ook de berichten die we rond een later tijdstip ontvangen niet onthouden.

"Welterusten sjat!" En: "Ik kom eraan." Snel dan, onze avonddienst zit er bijna op! "Naar ons? Dan moet je snel zijn, want wij verlaten de redactie over drie kwartier."

Bedankt!
De redactie van 1Limburg dankt iedereen voor het sturen van de tips én de onbedoelde berichtjes. Blijf ze vooral (per ongeluk) sturen! Ook in 2018.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen