Overslaan en naar de inhoud gaan

KHN roept op niet dwars te doen na oproep opening horeca

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 21:45

Koninklijke Horeca Nederland weet dat een aantal leden hun horecazaak medio januari willen openen als de overheid niet snel met steun over de brug komt. Maar de branchevereniging stelt dat zij nooit zal oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

L1 kwam vrijdagmiddag met het bericht over het ultimatum op basis van een concept persbericht. Daarin geven horeca-ondernemers aan op het punt te staan te verzuipen.

Lees ook: Horeca in opstand: 'We gaan op 12 januari open!'

Water tot aan de lippen
Volgens voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komt het bericht van een aantal zeer betrokken leden naar aanleiding van de uitspraken van minister Hugo de Jonge over het eventueel verlengen van de maatregelen. Willemsen stelt ook dat per direct aanvullende financiële steun en toekomstperspectief nodig zijn en dat veel bedrijven op omvallen staan. Het bericht over het ultimatum noemt hij echter achterhaald.

Feestdagen
Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet eerder deze week om de coronamaatregelen niet te versoepelen in december. Het vieren van de feestdagen zou alleen in huiselijke kring moeten gebeuren met bijvoorbeeld maximaal zes gasten. Het kabinet wil op 8 december meer duidelijkheid geven over mogelijke versoepelingen.

Wanhoop
Willemsen zei donderdag nog dat veel horecaondernemers de wanhoop nabij zijn. "De paniek en onrust zijn groot, ondernemers zijn radeloos", aldus de voorzitter. KHN zei eerder al zich hard te maken voor een spoedige heropening van de sector. Achter de schermen wordt er met partners als MKB-Nederland en VNO-NCW alles aan gedaan om tot een veilige en verantwoorde heropening te komen, maar de ministeries staan hierin grotendeels stil.

Veilig weer open
Volgens KHN hoeven gezondheid en verantwoord ondernemen in de horeca elkaar zeker niet te bijten. De branchevereniging is er ook van overtuigd dat de uitkomsten van proeven in het werkveld bevestigen dat de horeca op een verantwoorde manier open kan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen