Overslaan en naar de inhoud gaan

KHN: meer protestacties horeca zullen volgen

Geplaatst opzondag 16 januari 2022 - 9:52

De protestacties in de horeca van zaterdag zijn zeker niet de laatste. Dat zei Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, tegen Nieuwsuur.

"Er zullen in de komende dagen zeker meer acties volgen", zei de in Maastricht woonachtige Beljaarts.

Hartverwarmend
De directeur noemde het in de actualiteitenrubriek hartverwarmend te zien hoe de opening van de horeca door veel burgemeesters en het publiek wordt omarmd. "Dat laat ook zien dat het kan, zo hoort het straatbeeld er ook uit te zien." Als het volgens hem "zo levensgevaarlijk" was om cafés en restaurants te openen dan zouden burgemeesters het ook niet toestaan.

Tien dagen
Volgens Beljaarts is het nu aan het kabinet om "niet tien dagen te wachten om bekend te maken wat er met de horeca, cultuur en evenementen gaat gebeuren, maar om snel en eerder dit signaal ter harte te nemen".

Lees ook: Horecaprotest: 'Geen blijdschap, maar noodzaak'

Protestdag
Door heel Nederland openden cafés en restaurants zaterdag de deuren uit protest tegen de voortdurende sluiting van de horecasector. In veel steden gebeurde dat met toestemming van de gemeente, maar bijvoorbeeld in Utrecht werd gehandhaafd.

Een dag eerder waren in Valkenburg de winkels en horeca open.

Lees ook: Volle terrassen in Valkenburg op protestdag tegen lockdown

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen