Overslaan en naar de inhoud gaan

Khalid Lakhlifi wil dood René Steegmans achter zich laten

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 12:44

Khalid Lakhlifi (36) voelt zich klaar voor een toekomst in vrijheid. Nu zit de Venlonaar nog in het keurslijf van een tbs-traject, dat hij kreeg opgelegd na het doodslaan van René Steegmans in 2002.

Maandagmorgen werd het traject van Lakhlifi besproken. Zijn tbs wordt met twee jaar verlengd, als het aan justitie ligt.

Lees ook: Jaar langer tbs voor moordenaar René Steegmans

Symbolische zaak
Khalid was op 22 oktober 2002 net achttien jaar oud toen hij op de parkeerplaats van een Jan Linders-supermarkt in Venlo woorden kreeg met René Steegmans (22). Die vond dat Khalid asociaal reed. Van dat commentaar was de jonge Venlonaar niet gediend: hij sloeg Steegmans in elkaar. Die zou uiteindelijk zelfs overlijden aan zijn verwondingen.

De zaak kreeg nationale aandacht en werd een symbool in de strijd tegen zinloos geweld. Steegmans werd onder meer genoemd in het nummer Zinloos van Lange Frans en Baas B.

Dag tot dag
Na enkele jaren in de gevangenis startte in 2007 de tbs-behandeling van Lakhlifi. Nu, bijna twintig jaar na de geruchtmakende dood van Steegmans, wil hij vooral naar de toekomst kijken. Zowel zijn behandelaren als Lakhlifi zelf toonden zich maandag positief over zijn ontwikkeling. "Ik bekijk het van dag tot dag, maar ik voel me goed."

Lees ook: Man die René Steegmans doodsloeg duikt weer op

Vijf dagen Venlo
De dertiger woont nu officieel nog in een ggz-instelling in Eindhoven, maar mag beetje bij beetje proeven aan de vrijheid. "Ik heb onlangs voor het eerst mogen overnachten bij familie in Venlo. De mooiste dag in jaren. Heerlijk, bij mijn kinderen." Lakhlifi mag bovendien zijn dochters in Venlo drie keer in de week bezoeken en werkt twee dagen vrijwillig als automonteur in diezelfde stad.

Niet haasten
Hij lijkt dus al met één been buiten te staan. Toch willen zijn behandelaren niets overhaasten. "We moeten dit stapje voor stapje doen, meneer is echt gebaat bij structuur." Lakhlifi kan zich daar helemaal in vinden. "Je moet mij niet te snel vrijlaten, niet te snel alles geven." Over twee weken doet de rechter uitspraak over de verlenging van het tbs-traject.

De naam van Khalid Lakhlifi wordt voluit geschreven, omdat de man er in een eerder stadium onder eigen naam naar buiten trad met een boek over zijn leven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen