Overslaan en naar de inhoud gaan

Khalid Lakhlifi bijna vrij: tbs-traject twee jaar verlengd

Geplaatst opdinsdag 16 maart 2021 - 11:53

Khalid Lakhlifi (36) kan de vrijheid haast ruiken. Het tbs-traject van de Venlonaar is met twee jaar verlengd. Als hij die periode goed doorstaat, lijkt de man die René Steegmans in 2002 doodsloeg het tbs-regime te mogen verlaten.

Naar verwachting gaat de Venlonaar in mei of juni met proefverlof. Zijn verlof zal ongeveer een jaar duren.

Lees ook: Khalid Lakhlifi wil dood René Steegmans achter zich laten

Verhuizen naar Venlo
Lakhlifi is nu al met grote regelmaat in zijn geboorteplaats Venlo, waar hij drie dagen per week zijn dochters mag bezoeken en twee dagen als vrijwilliger werkt in een autogarage. Inmiddels mag hij ook al één nacht in de week bij familie overnachten. Officieel woont hij echter nog altijd in een forensische kliniek in Eindhoven.

Verleidingen weerstaan
Tijdens zijn proefverlof moet Lakhlifi laten zien dat hij zich de afgelopen jaren voldoende heeft ontwikkeld. Dat betekent onder meer dat hij verleidingen als alcohol moet kunnen weerstaan, maar ook dat hij met zijn zelfoverschatting aan de slag gaat. Deze periode wordt tevens gebruikt voor het zoeken naar een beschermde woonplek, waar hij zich voor langere tijd kan vestigen.

Die plek ligt in Venlo, als het aan Khalid ligt. Dat is ook de stad waar het op 22 oktober 2002 misging; Lakhlifi sloeg er René Steegmans dood op de parkeerplaats van een supermarkt. Hij kan alleen terug naar Venlo als de gemeente geen bezwaren heeft en de reclassering geen beren op de weg ziet.

Iets te bewijzen
Omdat Lakhlifi minstens een jaar met verlof gaat en er nog veel onduidelijk is over zijn woonsituatie, heeft de rechter besloten zijn tbs-traject met twee jaar te verlengen. Zo is er voldoende tijd om zorgvuldig te werken aan Lakhlifi's terugkeer in de samenleving. Hij heeft bovendien wat te bewijzen, want hij ging twee keer de fout in tijdens eerdere verloven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen