Overslaan en naar de inhoud gaan

KFC-schutter voortvluchtig: tweede verdachte op vrije voeten

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 9:00

De man die een 18-jarige Venlonaar neerschoot bij fastfoodrestaurant KFC in Roermond is nog altijd voortvluchtig. Medeverdachte Ricardo B. (24) is al geruime tijd op vrije voeten.

Dat laatste bevestigt justitie tegenover L1. Over de andere verdachte en of hij voortvluchtig is, wil een woordvoerster niets kwijt vanwege het lopende onderzoek.

Lees ook: Belg geeft zichzelf aan voor schietpartij bij KFC Roermond

Zelf gemeld
Op zondag 26 januari 2020 werd het slachtoffer neergeschoten op de parkeerplaats van de KFC aan de Schaarbroekerweg. Het is nog altijd gissen naar de aanleiding voor die schietpartij. Een dag na het incident meldde Ricardo B. (24) zich bij de politie en werd hij aangehouden. Hij verklaarde de auto te hebben bestuurd waarin de schutter is vertrokken.

Paniekreactie
Naar eigen zeggen had hij niets met de schietpartij te maken en is hij in paniek weggereden. Ricardo werd al snel weer op vrije voeten gesteld. "De onderzoeksrechter zag geen enkele aanwijzing dat Ricardo dat feit heeft gepleegd", zegt advocate Francoise Landerloo. Justitie zou de identiteit van de schutter kennen, maar die is al bijna anderhalf jaar spoorloos.

Lees ook: Vrouw vastgebonden en mishandeld na diefstal partij drugs

Gegijzelde vrouw
Ricardo, die opgroeide in Geleen maar in België woont, verscheen deze week opnieuw voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht in 2018 een jonge vrouw te hebben gegijzeld en ernstig te hebben mishandeld in Geleen. Dinsdag eiste justitie dertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen de twintiger. De rechter doet over twee weken uitspraak in die zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen