Overslaan en naar de inhoud gaan

KFC-schutter gearresteerd na vlucht van anderhalf jaar

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 17:30

De man die volgens justitie verantwoordelijk is voor het neerschieten van een 18-jarige man in Roermond is dinsdag gearresteerd. Hij zou op 26 januari 2020 de trekker hebben overgehaald bij fastfoodrestaurant KFC.

Dat blijkt uit informatie van L1. Justitie en advocaat Peer Szymkowiak bevestigen de arrestatie.

Lees ook: KFC-schutter voortvluchtig: tweede verdachte op vrije voeten

Chauffeur aangehouden
Het is vooralsnog onduidelijk waarom het slachtoffer is beschoten. Hij verliet die bewuste avond het fastfoodrestaurant aan de Schaarbroekerweg en werd op de parkeerplaats onder vuur genomen. Al snel na dat incident meldde Ricardo B. (24) zich bij de politie. Hij verklaarde de auto te hebben bestuurd waarin de schutter was weggekomen.

Op de vlucht
Ricardo werd niet lang daarna op vrije voeten gesteld door de rechter. Volgens zijn advocate Francoise Landerloo omdat er geen enkele aanwijzing was dat Ricardo iets met de schietpartij te maken had. De andere verdachte bleef bijna anderhalf jaar uit handen van de opsporingsdiensten. Dinsdag werd hij alsnog aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

Justitie laat weten dat hij wordt verdacht van poging doodslag en diefstal met geweld. Dat laatste wijst op gestolen goederen rondom de schietpartij, maar justitie noch advocaat Szymkowiak wil daar op dit moment meer over kwijt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen