Overslaan en naar de inhoud gaan

Keycard-auto's in trek bij autodieven Gennep

Geplaatst opzaterdag 22 mei 2021 - 17:28

Autodieven in de omgeving van Gennep hebben hun zinnen gezet op auto's die met een keycard worden geopend en gestart.

De afgelopen weken zijn er meerdere keycard-auto's gestolen, meldt de politie.

Scanner
Deze auto's gaan vanzelf openen als de keycard in de buurt van het voertuig komt, er van uitgaande dat de eigenaar die elektronische sleutel bij zich draagt. De dieven onderscheppen met een speciale scanner het elektronisch signaal tussen de auto en de keycard, en versterken dat. Op die manier kunnen de autodieven hun buit openen, starten en meenemen.

Blikken trommel
De politie waarschuwt eigenaren van auto's met zo'n elektronische sleutel om hun keycard te beveiligen, door het bijvoorbeeld in een metalen trommel te bewaren. Op die manier wordt het signaal geblokkeerd. Ook raadt de politie aan het sleutelpasje niet te dicht bij de voordeur te bewaren, want daarmee wordt het voor de dieven een stuk makkelijker om het signaal op te pikken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen