Overslaan en naar de inhoud gaan

Kevin van Dessel baalt van voetbalschandaal in België

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 14:32

Kevin van Dessel, oud-speler van Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo, geeft aan dat de operatie 'Propere Handen' tegen illegale praktijken in het Belgische voetbal heel wat tumult heeft veroorzaakt in België.

De Belgische ex-prof zegt dat dit probleem in meerdere landen actueel is: "Ik denk dat het overal speelt en het is niet alleen iets van nu. Het is van jaar en dag."

Cyprus
Dat merkte de huidige trainer van Jong KRC Genk ook al op Cyprus, waar hij in 2010-2011 speelde bij APOP Kinyras. "Het is in België uitgekomen, maar in Cyprus en Macedonië zijn in verband met ons schandaal ook al onderzoeken gedaan. Op Cyprus gebeurde er ook van alles."

Harde bewijzen
"Dat ze er nu mee naar buiten komen, wil zeggen dat er keiharde bewijzen zijn", zegt Van Dessel. "Ik heb altijd gezegd dat er wel iets speelde, maar nu zijn er over een lange periode bewijzen verzameld. Daardoor kunnen beschuldigingen 'hard' gemaakt worden."

Meer Kevin van Dessel in L1mburg Centraal

Veel pijn
Dat 'Propere Handen' inmiddels heeft geleid tot meerdere arrestaties en er naast spelersmakelaars ook scheidsrechters bij betrokken schijnen te zijn, is voor de geboren Kapellenaar een enorme teleurstelling.
"Het is te gek voor woorden. En ook uiterst vervelend dat het uitgerekend in België uitkomt. Dat doet veel pijn. Ik had het liever ergens anders gezien. Het imago van het Belgische voetbal lijdt er weer onder.

Net zoals vroeger
Toch maakt Van Dessel zich geen zorgen over de toekomst van het Belgische profvoetbal. "We hebben er nu mee te maken en ze moeten het maar oplossen. Misschien moet het voetbal weer worden als vroeger.
Pak een bal, gooi die in het midden, en de beste ploeg mag winnen. Zonder dat de wedstrijden beïnvloed worden door allerlei neveneffecten. Wellicht wordt het voetbal dan ook weer leuker."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen