Overslaan en naar de inhoud gaan

Kevin van Dessel baalt van voetbalschandaal in België

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 14:32

Kevin van Dessel, oud-speler van Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo, geeft aan dat de operatie 'Propere Handen' tegen illegale praktijken in het Belgische voetbal heel wat tumult heeft veroorzaakt in België.

De Belgische ex-prof zegt dat dit probleem in meerdere landen actueel is: "Ik denk dat het overal speelt en het is niet alleen iets van nu. Het is van jaar en dag."

Cyprus
Dat merkte de huidige trainer van Jong KRC Genk ook al op Cyprus, waar hij in 2010-2011 speelde bij APOP Kinyras. "Het is in België uitgekomen, maar in Cyprus en Macedonië zijn in verband met ons schandaal ook al onderzoeken gedaan. Op Cyprus gebeurde er ook van alles."

Harde bewijzen
"Dat ze er nu mee naar buiten komen, wil zeggen dat er keiharde bewijzen zijn", zegt Van Dessel. "Ik heb altijd gezegd dat er wel iets speelde, maar nu zijn er over een lange periode bewijzen verzameld. Daardoor kunnen beschuldigingen 'hard' gemaakt worden."

Meer Kevin van Dessel in L1mburg Centraal

Veel pijn
Dat 'Propere Handen' inmiddels heeft geleid tot meerdere arrestaties en er naast spelersmakelaars ook scheidsrechters bij betrokken schijnen te zijn, is voor de geboren Kapellenaar een enorme teleurstelling.
"Het is te gek voor woorden. En ook uiterst vervelend dat het uitgerekend in België uitkomt. Dat doet veel pijn. Ik had het liever ergens anders gezien. Het imago van het Belgische voetbal lijdt er weer onder.

Net zoals vroeger
Toch maakt Van Dessel zich geen zorgen over de toekomst van het Belgische profvoetbal. "We hebben er nu mee te maken en ze moeten het maar oplossen. Misschien moet het voetbal weer worden als vroeger.
Pak een bal, gooi die in het midden, en de beste ploeg mag winnen. Zonder dat de wedstrijden beïnvloed worden door allerlei neveneffecten. Wellicht wordt het voetbal dan ook weer leuker."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen