Overslaan en naar de inhoud gaan

Kevin Hofland: 'Ik dacht het tij nog te kunnen keren'

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 15:23

Kevin Hofland is teleurgesteld dat Fortuna Sittard hem aan de kant heeft gezet. Het clubicoon kreeg woensdagochtend vlak voor het begin van de training te horen dat de samenwerking voorbij is.

De trainer kreeg de mededeling van eigenaar Isitan Gün en algemeen directeur Ivo Pfennings. Aanleiding voor het ontslag zijn de slechte prestaties. Fortuna Sittard heeft dit seizoen nog niet gewonnen en staat op dit moment op de laatste plaats in de Eredivisie.

Opvolger
Hofland was al sinds februari in dienst bij Fortuna Sittard en mocht zich sinds afgelopen zomer officieel hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen, maar Gün verwacht binnen korte tijd een nieuwe hoofdtrainer op het veld te hebben staan.

De voorzitter geeft aan enkele kandidaten op zijn lijstje te hebben staan. "Als ik een bedrijf zou leiden, zouden we op zoek naar een type 'manager'. Ook moet hij het maximale uit de spelersgroep halen."

Held
Gün zegt dat het ontslag van Hofland hem zwaar viel. "Ik heb veel respect voor Kevin, een kind én een held van de club." Niet alleen de tegenvallende resultaten telden mee in zijn beslissing. "Er is niet één reden waarom we hem ontslagen hebben. Wij vinden ook dat hij niet genoeg heeft gehaald uit het team. Maar het blijft een pijnlijke beslissing."

Respect
Wanneer de nieuwe trainer gepresenteerd wordt, kan Gün nog niet zeggen. "We vonden het niet van respect getuigen om al intensieve gesprekken te voeren met nieuwe kandidaten terwijl Kevin nog trainer is. Dus dat gaan we nu doen. We willen hem zo snel mogelijk presenteren maar we laten ons ook niet opjagen om maar een trainer te hebben."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen