kever eet fijnspar op (14-nov 2019)

Oorlog in Weerterbos: kleine kever wint

Het Weerterbos is een slagveld. Met dank aan een kever zo groot als een speldenknop. Het insect doet zich in Limburgse natuurgebieden te goed aan de fijnspar.

Nedcar
L1mburg Centraal: VDL Nedcar blijft BMW produceren

Donderdag in L1mburg Centraal: VDL Nedcar blijft BMW produceren, de schrijnende werkelijkheid achter de influencer, burgemeester Vaals neemt afscheid en meer Limburgs nieuws...

Letterzetter kever fijnspar
Angst voor minuscule kever: vragen aan provinciebestuur

Nu in Nederland in totaal al zo'n 12.500 hectare aan fijnsparbos het loodje zou hebben gelegd, wordt ook in Limburg met argusogen naar de nietsontziende letterzetter gekeken.

'Limburg moet vliegende herten tellen'

Omdat niet bekend is hoeveel vliegende herten Limburg telt, moet er een provinciale telling plaatsvinden. Daartoe roept Piet Oudejans op. Hij is in Limburg projectleider soortbescherming bij de stichting Instanhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Schade aan voetbalvelden door keverplaag

Voetbalvelden in Gulpen, Wijlre en Mechelen zijn getroffen door een keverplaag.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV