Zo trappen MVV Maastricht en Roda JC het seizoen af

MVV Maastricht begint het nieuwe seizoen in de eerste divisie met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Roda JC speelt diezelfde dag op 9 augustus het duel in Kerkrade tegen Almere City FC.

Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

De kersverse Roda-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega heeft zijn eerste aanwinst binnen. In de persoon van Jean-Paul de Jong is er een nieuwe hoofdtrainer gevonden.

Mexicaanse Roda-tycoon presenteert zich in geel-zwart

"Let's bring back the Koempel mentality." Met die woorden, met een vet Mexicaans accent uitgesproken, stelde Mauricio Garcia de la Vega zich donderdag voor aan de Roda-achterban.

Joeri Schroijen langer verbonden aan MVV Maastricht

Voetballer Joeri Schroijen (28) is ook volgend seizoen weer te zien in de Geusselt. Hij heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd bij MVV Maastricht.

Ondernemers komen met noodplan: Roda JC gaat niet failliet

Een dreigend faillissement van Roda JC is afgewend.

Gratis op te halen: deze voetballers zoeken nog een club

Na alle play-offs en finales hebben de profvoetballers nu vakantie. En waar de één zonder zorgen op het strand kan liggen, breekt er voor andere spelers een onzekere periode aan. Zij hebben nog geen nieuwe club gevonden.

Derde elftal van MMC Weert 'wint' Wolter Kroes

Het derde elftal van voetbalclub MMC Weert krijgt een bijzonder toetje na een succesvol seizoen. Het team werd kampioen en heeft nu ook nog eens een optreden van volkszanger Wolter Kroes gewonnen.

MVV raakt aanvaller Tuur Houben kwijt aan Telstar

De Belgische aanvaller Tuur Houben maakt de overstap van MVV naar Telstar.

Reddingsacties Roda JC duren voort

Supporters van Roda JC zetten alle zeilen bij om de club uit de Keuken Kampioen Divisie van de ondergang te redden. De ene actie om geld in te zamelen is nog niet afgelopen of de volgende actie staat al weer in de steigers.

Roda JC krijgt nieuwe eigenaar
Oud-speler Ger Senden: 'Roda JC gaat niet failliet'

Ger Senden, oud-speler van Roda JC, is er honderd procent zeker van dat de club niet failliet zal gaan.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda