Overslaan en naar de inhoud gaan

Ketens H&M en Primark hopen binnenkort weer te openen

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 15:43

De winkelketens H&M en Primark hopen binnenkort weer de deuren open te gooien voor publiek. Zij gingen in maart dicht vanwege de coronacrisis.

De ketens laten per mail aan het ANP weten niet lang te willen wachten met heropenen. H&M zegt de situatie dagelijks te heroverwegen en hoopt de winkels "snel weer te openen".

Lees ook: Maastrichtse Bijenkorf weer open voor publiek

Grote winkeloppervlakte
De van oorsprong Zweedse keten benadrukt dat het een grote winkeloppervlakte heeft in Nederland. "Daarom openen we niet zomaar", aldus H&M. Het bedrijf heeft verder maatregelen en voorbereidingen getroffen zodat klanten en personeel veilig zijn als de winkels weer bezocht worden.

H&M heeft in Limburg zeven filialen: in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert, Venlo en Venray. Primark is in onze provincie gevestigd op de Markt in Venlo.

Protocollen
De Britse winkelketen spreekt van een opening "ergens in de komende dagen". In de tussentijd stelde Primark strikte protocollen op om besmettingen met Covid-19 te voorkomen. Zo staan er bij de ingang, op de winkelvloer en in het magazijn flesjes met desinfecterende gel. Werknemers ontvangen mondkapjes en handschoenen. Om en om zijn kassa's gesloten om genoeg ruimte te kunnen bewaren. Tevens is bij kassa's plexiglas geplaatst, meldt Primark. Verder wordt het winkelend publiek via lichtbakken, posters en vloerstickers door de winkel geleid om genoeg afstand te garanderen.

Lees ook: Heropening IKEA Heerlen soepel en coronaproof verlopen

Weer open
Andere winkelketens waagden in de afgelopen weken al een heropening. Het gaat om onder meer de Spaanse kledingketen Zara, sportwinkelketens JD Sports en Perry Sport, de meeste winkels van C&A, cosmetica-keten Douglas en verkoper van verzorgingsproducten Rituals. Ook de Bijenkorf-filialen die dicht waren, verwelkomen weer bezoekers, alhoewel horeca- en cosmeticadiensten nog niet beschikbaar zijn. Ook de IKEA op de woonboulevard in Heerlen ging weer open.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen