Overslaan en naar de inhoud gaan

Ketens H&M en Primark hopen binnenkort weer te openen

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 15:43

De winkelketens H&M en Primark hopen binnenkort weer de deuren open te gooien voor publiek. Zij gingen in maart dicht vanwege de coronacrisis.

De ketens laten per mail aan het ANP weten niet lang te willen wachten met heropenen. H&M zegt de situatie dagelijks te heroverwegen en hoopt de winkels "snel weer te openen".

Lees ook: Maastrichtse Bijenkorf weer open voor publiek

Grote winkeloppervlakte
De van oorsprong Zweedse keten benadrukt dat het een grote winkeloppervlakte heeft in Nederland. "Daarom openen we niet zomaar", aldus H&M. Het bedrijf heeft verder maatregelen en voorbereidingen getroffen zodat klanten en personeel veilig zijn als de winkels weer bezocht worden.

H&M heeft in Limburg zeven filialen: in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert, Venlo en Venray. Primark is in onze provincie gevestigd op de Markt in Venlo.

Protocollen
De Britse winkelketen spreekt van een opening "ergens in de komende dagen". In de tussentijd stelde Primark strikte protocollen op om besmettingen met Covid-19 te voorkomen. Zo staan er bij de ingang, op de winkelvloer en in het magazijn flesjes met desinfecterende gel. Werknemers ontvangen mondkapjes en handschoenen. Om en om zijn kassa's gesloten om genoeg ruimte te kunnen bewaren. Tevens is bij kassa's plexiglas geplaatst, meldt Primark. Verder wordt het winkelend publiek via lichtbakken, posters en vloerstickers door de winkel geleid om genoeg afstand te garanderen.

Lees ook: Heropening IKEA Heerlen soepel en coronaproof verlopen

Weer open
Andere winkelketens waagden in de afgelopen weken al een heropening. Het gaat om onder meer de Spaanse kledingketen Zara, sportwinkelketens JD Sports en Perry Sport, de meeste winkels van C&A, cosmetica-keten Douglas en verkoper van verzorgingsproducten Rituals. Ook de Bijenkorf-filialen die dicht waren, verwelkomen weer bezoekers, alhoewel horeca- en cosmeticadiensten nog niet beschikbaar zijn. Ook de IKEA op de woonboulevard in Heerlen ging weer open.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen