Overslaan en naar de inhoud gaan

Kesselse brug wordt voor 90 procent gerecycled

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 22:13

De Math Sieben-brug in Kessel die zeventien jaar lang twee stukken Maasoever aan weerszijden van Kasteel de Keverberg met elkaar verbond, is afgebroken. Een groot deel van de houten balken krijgt een tweede leven.

Het brugdek was niet meer bruikbaar, maar de leuningen en balken worden in Kessel zelf en in Nationaal Park De Meinweg hergebruikt.

Nieuw natuurproject
"Via via kwam ik in contact met een werknemer van Dolmans in Venray. Hij vertelde dat de gemeente Roerdalen op zoek was naar balken voor een nieuw natuurproject in Nationaal Park De Meinweg", vertelt Joris Kempen van Dorps Overleg Kessel in HALLO Peel en Maas. Zo kon een deel van het hout aan die gemeente verkocht worden.

In de Meinweg wordt het hout gebruikt voor een nieuwe brug.

Afgebroken
De Math Sieben-brug in Kessel behouden bleek niet mogelijk. "We hebben ons best wel gedaan, maar er zou de komende jaren best wat onderhoud aan komen", aldus Kempen.

Twee vriendengroepen hebben de brug vorige week afgebroken. "De rest van de balken ligt nog in een depot in Kessel. Dit hout wordt elders in het project Maasboulevard weer gebruikt", weet Kempen.

Lees ook: Maasboulevard Kessel wordt toeristische trekpleister

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen