Overslaan en naar de inhoud gaan

Kesselnaren verwijten 'coronahaard' ALS-benefiet niks

Geplaatst opvrijdag 17 april 2020 - 17:25

De inwoners van Kessel verwijten de organisatie van een ALS-benefietavond, die door de GGD wordt onderzocht als haard van de coronabesmettingen, niets.

"Ik heb nog niks in de verwijtende sfeer gehoord en kan me daar ook niks bij voorstellen", zegt dorpsbewoner Peter van de Pas.

Benefiet
Op 5 maart kwamen honderden mensen in Kessel bij elkaar in gemeenschapshuis De Paort in Kessel. Onder de noemer 'Kessel op zien bes' werd geld ingezameld voor de strijd tegen de spierziekte ALS van een dorpsgenoot. "Het is mogelijk dat dat het moment is geweest waarop het coronavirus zich verspreid heeft", zei Noortje Bouwmeester, hoofd infectieziektenbestrijding van de GGD Limburg-Noord.

Omdat de gemeente Peel en Maas een opmerkelijk hoog aantal coronabesmettingen telt, gaat de GGD een onderzoek starten.

L1 interviewde pastoor Louis Verhaag in april over de coronacrisis

Lees ook: GGD: 'ALS-bijeenkomst haard coronabesmettingen Kessel'

Overleden
Sjaak Berden was hier ook bij aanwezig. Hij heeft het coronavirus ook gehad, maar is genezen. Hij kan niet direct de link leggen tussen het groot aantal besmettingen en de benefietavond. Hij kent wel iemand die ook bij de avond aanwezig was, maar later is overleden aan Covid-19. Pastoor Louis Verhaag erkent dat er veel mensen zijn gestorven in zijn dorp. "Vorig jaar hadden we 22 in een heel jaar, nu hebben we er al 30", zegt hij. De helft daarvan was besmet met het coronavirus.

Coronahaard
Hoewel de GGD de benefietavond in het vizier heeft, vindt organisator Eric Zeelen het kort door de bocht om de bijeenkomst als 'coronahaard' te bestempelen. "We hadden de vergunningen en contacten met de gemeente", zegt hij. "Het was een andere wereld vijf weken geleden."

Dat de link nu wordt gelegd, betreurt hij ten zeerste. "Er zijn tal van andere grote evenementen geweest", zegt hij. Zeelen noemt carnaval en de Tefaf als voorbeeld. Wel zegt hij dat als de organisatie dit had zien aankomen, de avond niet was doorgegaan. "Maar ik verwijt mezelf niks."

Lees ook: Hoe het coronavirus Limburg binnensloop

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen