Overslaan en naar de inhoud gaan

Kessel neemt afscheid van geliefde pastoor (82)

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 10:07

In Kessel vindt zaterdag de uitvaart plaats van pastoor Louis Verhaag. De priester overleed begin deze week aan een hartstilstand. Hij was de afgelopen weken vaak in de publiciteit in verband met de coronacrisis in het dorp.

Kessel is een van de zwaarst getroffen gemeenschappen in Nederland. De uitvaart van pastoor Verhaag was hier live te volgen.

25 jaar
Pastoor Louis Verhaag overleed in de nacht van zondag op maandag op 82-jarige leeftijd. Hij was bijna 25 jaar pastoor in Kessel. Verhaag is geboren in Sevenum en werkte decennia lang als missionaris in Afrika. In 1996 kwam hij naar Kessel, twee jaar later kreeg hij ook het naastgelegen Kessel-Eik onder zijn hoede.

Video: L1

Corona
De afgelopen weken leidde de pastoor zijn parochie door de coronacrisis. Kessel werd zwaar getroffen door het virus. "Het was een zéér drukke tijd, met zo’n dertig begrafenissen in enkele weken terwijl het er in heel 2019 in totaal 22 waren", zei de pastoor destijds tegen L1.

L1 interviewde pastoor Louis Verhaag in april over de coronacrisis

Op 12 juli 2021 zou pastoor Verhaag zijn 25-jarig jubileum vieren en meteen ook afscheid nemen. De inwoners vormen zaterdagochtend een erehaag voor de overleden pastoor.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen