Overslaan en naar de inhoud gaan

Kersverse gedeputeerde 'zeer vereerd' met nieuwe baan

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 17:24

Joost van den Akker is 'zeer vereerd' met zijn voordracht als gedeputeerde economie voor de VVD.

"Ik heb veel zin in de klus", zo zegt hij. De 33-jarige Van den Akker volgt Twan Beurskens op. Hij wordt gemeentesecretaris in Venlo.

Gevraagd
Van den Akker zit sinds 2011 in het Limburgs Parlement. Vanaf 2012 is hij fractievoorzitter van de VVD. Van den Akker is vanuit de partij gevraagd om te solliciteren naar de functie van gedeputeerde. Dat had er onder meer mee te maken dat hij het woord voerde over economische onderwerpen en de dossiers dus goed kent. Ook streefde de partij naar een jong boegbeeld.

Brug slaan
In een persbericht zegt de VVD-fractie alle vertrouwen te hebben in de wijze waarop Van den Akker zijn taak gaat vervullen en zo 'een brug kan slaan naar een nieuwe politieke generatie'. Van den Akker zelf zegt verder te willen gaan op de door zijn voorganger ingeslagen weg en die verder uit te willen bouwen.

Lees ook: Joost van den Akker volgt gedeputeerde Beurskens op

In totaal hebben tien tot vijftien mensen bij de VVD-statenfractie gesolliciteerd naar de functie van gedeputeerde. In de loop van volgende week kiest de fractie een opvolger voor Joost van den Akker als fractievoorzitter.

Instemmen
Op 19 april wordt Van den Akker geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde. Formeel moet het Limburgs Parlement wel nog instemmen met zijn voordracht, maar dat levert zeker geen probleem op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen