Overslaan en naar de inhoud gaan

Kersverse gedeputeerde 'zeer vereerd' met nieuwe baan

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 17:24

Joost van den Akker is 'zeer vereerd' met zijn voordracht als gedeputeerde economie voor de VVD.

"Ik heb veel zin in de klus", zo zegt hij. De 33-jarige Van den Akker volgt Twan Beurskens op. Hij wordt gemeentesecretaris in Venlo.

Gevraagd
Van den Akker zit sinds 2011 in het Limburgs Parlement. Vanaf 2012 is hij fractievoorzitter van de VVD. Van den Akker is vanuit de partij gevraagd om te solliciteren naar de functie van gedeputeerde. Dat had er onder meer mee te maken dat hij het woord voerde over economische onderwerpen en de dossiers dus goed kent. Ook streefde de partij naar een jong boegbeeld.

Brug slaan
In een persbericht zegt de VVD-fractie alle vertrouwen te hebben in de wijze waarop Van den Akker zijn taak gaat vervullen en zo 'een brug kan slaan naar een nieuwe politieke generatie'. Van den Akker zelf zegt verder te willen gaan op de door zijn voorganger ingeslagen weg en die verder uit te willen bouwen.

Lees ook: Joost van den Akker volgt gedeputeerde Beurskens op

In totaal hebben tien tot vijftien mensen bij de VVD-statenfractie gesolliciteerd naar de functie van gedeputeerde. In de loop van volgende week kiest de fractie een opvolger voor Joost van den Akker als fractievoorzitter.

Instemmen
Op 19 april wordt Van den Akker geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde. Formeel moet het Limburgs Parlement wel nog instemmen met zijn voordracht, maar dat levert zeker geen probleem op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen