Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstvideo: Dakloze Thijs krijgt hulp van alle kanten

Geplaatst opwoensdag 25 december 2019 - 18:27

Thijs uit Echt moet ook de kerst doorbrengen in een tent. Door omstandigheden is hij zijn huis kwijtgeraakt. Sinds het bezoek van het L1-programma Óngerwaeg krijgt de dakloze veel hulp en spullen aangeboden.

De sfeer van kerst is voelbaar in Echt deze dagen. Daar leeft Thijs, in kou en regen, in een klein tentje aan de rand van het bos.

Hulp
Dinsdag en maandag kreeg hij bezoek van het L1-programma Óngerwaeg. Thijs is zijn huis kwijtgeraakt en woont noodgedwongen aan de rand van het bos. Op die ontmoeting met Óngerwaeg-presentator Bas van der Zwaan werd online honderden keren gereageerd, en Thijs kreeg ineens hulp van buurtgenoten uit Echt. Op eerste kerstdag ging verslaggeefster Esther Raats langs met een kerstontbijt. En zij was niet de enige die daaraan had gedacht.

Video: L1

Thijs is overigens niet de enige die tijdens kerst hulp krijgt. Het Leger des Heils deelde kerstcadeaus uit aan daklozen. In december reed de zogeheten soepbus rond met kerstpakketten om aan minderbedeelden te geven.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen