Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerststormloop bij kringloopwinkels: op zoek naar die parel

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 17:40

Inkopen bij kringloopwinkels wordt steeds meer gedaan zo vlak voor Kerstmis. De verkoopplaatsen spelen daar op in en hebben zelfs hun eigen kerstshows waar ze het hele jaar mee bezig zijn.

"Steeds meer mensen kopen tweedehands kerstspullen", zegt Eric Lagrand, manager van kringloopwarenhuis Het Goed in Venlo.

Die ene parel
Lagrand ziet ook een stijging in de vraag van gebruikte spullen. "Bij kerst gaat het vooral om de sfeer van vroeger. Het vogeltje dat in de boom hing, is nu niet meer te koop, maar met goed zoeken wel hier te vinden." Zaterdag start bij Het Goed de jaarlijkse kerstshow. Er worden veel klanten verwacht. Mensen met een krappe beurs, maar ook mensen die iets speciaals zoeken.

Video: L1

Kerststormloop
Bij de Venlose tweedehandswinkel vindt de kerstshow plaats in een aparte ruimte. "Als we nu een kerstboom in de winkel zetten, is hij weg. Het is razend populair", zegt José Hermsen van de winkel. "We krijgen het hele jaar kerstspullen binnen. Deze sorteren we, prijzen we en verkopen we een paar weken per jaar." Kerstballen uit de jaren zestig, maar ook speciale huisjes, kerstpoppen en andere vintage spullen zijn enorm populair.

Zonde weg te gooien
Volgens manager Eric Lagrand van de Venlose vestiging is het al een paar jaar een gekkenhuis. "We hebben dit jaar enorm veel spullen. Het is zonde om die weg te gooien. We zien dat er een omslag is. Mensen gaan beter met het milieu om. Wat wij hier aan een kilo's kerstspullen binnenkrijgen, hoeft niet weggegooid te worden, en zo verminderen we weer een kilo CO2 uitstoot."

Pallets vol
Hermsen benut ieder plekje op de stellages en zet snel wat kersttrommels neer. Ze houdt van kerst en krijgt warme gevoelens als ze een doos met kerstballen uit de jaren zestig onder ogen krijgt. "Ik vind het heerlijk als straks mensen in de winkel komen en dit allemaal kopen." Maar voor de winkelmedewerkster is dan het werk nog niet gedaan. In het magazijn staan nog pallets vol kerstspullen te wachten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen