Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerststormloop bij kringloopwinkels: op zoek naar die parel

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 17:40

Inkopen bij kringloopwinkels wordt steeds meer gedaan zo vlak voor Kerstmis. De verkoopplaatsen spelen daar op in en hebben zelfs hun eigen kerstshows waar ze het hele jaar mee bezig zijn.

"Steeds meer mensen kopen tweedehands kerstspullen", zegt Eric Lagrand, manager van kringloopwarenhuis Het Goed in Venlo.

Die ene parel
Lagrand ziet ook een stijging in de vraag van gebruikte spullen. "Bij kerst gaat het vooral om de sfeer van vroeger. Het vogeltje dat in de boom hing, is nu niet meer te koop, maar met goed zoeken wel hier te vinden." Zaterdag start bij Het Goed de jaarlijkse kerstshow. Er worden veel klanten verwacht. Mensen met een krappe beurs, maar ook mensen die iets speciaals zoeken.

Video: L1

Kerststormloop
Bij de Venlose tweedehandswinkel vindt de kerstshow plaats in een aparte ruimte. "Als we nu een kerstboom in de winkel zetten, is hij weg. Het is razend populair", zegt José Hermsen van de winkel. "We krijgen het hele jaar kerstspullen binnen. Deze sorteren we, prijzen we en verkopen we een paar weken per jaar." Kerstballen uit de jaren zestig, maar ook speciale huisjes, kerstpoppen en andere vintage spullen zijn enorm populair.

Zonde weg te gooien
Volgens manager Eric Lagrand van de Venlose vestiging is het al een paar jaar een gekkenhuis. "We hebben dit jaar enorm veel spullen. Het is zonde om die weg te gooien. We zien dat er een omslag is. Mensen gaan beter met het milieu om. Wat wij hier aan een kilo's kerstspullen binnenkrijgen, hoeft niet weggegooid te worden, en zo verminderen we weer een kilo CO2 uitstoot."

Pallets vol
Hermsen benut ieder plekje op de stellages en zet snel wat kersttrommels neer. Ze houdt van kerst en krijgt warme gevoelens als ze een doos met kerstballen uit de jaren zestig onder ogen krijgt. "Ik vind het heerlijk als straks mensen in de winkel komen en dit allemaal kopen." Maar voor de winkelmedewerkster is dan het werk nog niet gedaan. In het magazijn staan nog pallets vol kerstspullen te wachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen