Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerststerren: hoe vieren bekende Limburgers de feestdagen?

Geplaatst opdinsdag 25 december 2018 - 18:55

Een rijkelijk gevuld kerstdiner, veel familie over de vloer of lekker in je foute kersttrui op de bank met de Home Alone films. Iedereen viert kerst op zijn eigen manier.

Maar hoe komen onze Limburgse sterren dit jaar de kerst door?

Dr-ei-ving home for Christmas
Lex Uiting gooit het dit jaar over een andere boeg. Geen luxe kerstdiner van zeven gangen, maar een etentje met een eitje, noten en groenten. Op zijn Instagram vraagt de presentator uit Venlo zijn volgers of zij weleens aan zo'n menu hebben gedacht. 'Eitje, noten en greunte, Daar al 's aan gedacht? Goe voor jezellef, goe voor 't milieu want eehm... #erismeerdanvlees.'

Strak in het pak
Ook André Rieu heeft een feestelijke kerst. Op zijn social media heeft hij een zeer zoet filmpje geplaatst over hoe hij zich klaarmaakt voor de feestdagen. Met een rijkelijk versierde boom, een opgedekte tafel voor een kerstdiner, een net pak en muzikale kerstnoten gaat de Maastrichtse violist de feestdagen in.

Dit bericht bekijken op Instagram

Getting ready for Christmas!

Een bericht gedeeld door André Rieu (@andrerieu) op

Panterpyjama
Chantal Janzen wenste iedereen een vrolijke kerst in een panterpyjama vanuit haar bed. Met een natural look en een knot op haar hoofd postte de presentatrice een foto met de tekst 'Happy Chrismast Holidays y'all'.

Zonnig
Voetbalheld Nathan
Rutjes heeft een fijne kerst thuis. Samen met zijn zoontje, en hun haarmatten, pakt hij cadeautjes uit onder de kerstboom. Op een foto op Instagram is wel te zien dat het een zonnige kerst is, want de zon straalt hun woonkamer binnen.

'Geen verwachtingen'
Kelly Weekers hoopt vooral dat haar volgers zich niet te druk maken tijdens de feestdagen. 'De sleutel van een fijne kerstperiode zit hem voor mij in het verlagen van de verwachtingen. Geen achtgangendiner koken, als je normaal nog geen pannenkoek in elkaar geflanst krijgt. Niet verwachten dat je familieband ineens perfect moet zijn als jullie de rest van het jaar rijp zijn om aan te schuiven in Het Familiediner.' En zo gaat de kerstboodschap van de Weertse schone op Instagram nog even door. Waar het volgens haar wel om draait: 'Samenzijn en een beetje lief zijn voor elkaar.'

Dit bericht bekijken op Instagram

De sleutel van een fijne kerstperiode zit hem voor mij in het verlagen van de verwachtingen. Geen achtgangendiner koken, of niet verwachten dat het zo goed wordt als dat van Sergio Herman, als je normaal nog geen pannenkoek in elkaar geflanst krijgt. Niet verwachten dat je familieband ineens perfect moet zijn als jullie de rest van het jaar rijp zijn om aan te schuiven in Het Familiediner. Niet verwachten dat de kids de tent niet zullen afbreken als ze dat de andere 363 dagen per jaar ook gewoon zouden doen wanneer ze te laat naar bed gaan en 100 kilo suiker achter de kiezen hebben. Weten dat het ook (juist!) leuk kan zijn zonder dure cadeaus, afgestylde outfits en kerstcommercialwaardige tafelaankledingen. Of je nu mega gaat uitpakken of het lekker relaxt houdt, geniet van je kerstdagen zoals ze zijn, niet ‘zoals ze hadden moeten zijn’. Hooggespannen verwachtingen creëren teleurstellingen, geen verwachtingen meevallers. En een realistische kijk op waar het uiteindelijk allemaal om draait: samenzijn en een beetje lief zijn voor elkaar. En dat gevoel, als het even lukt, ook gewoon vast te houden op de andere dagen van het jaar. Merry X-mas all! #HappyLife365 #mondaymotivation #merrychristmas

Een bericht gedeeld door KELLYWEEKERS.COM (@kelly_weekers) op

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen