Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerststerren: hoe vieren bekende Limburgers de feestdagen?

Geplaatst opdinsdag 25 december 2018 - 18:55

Een rijkelijk gevuld kerstdiner, veel familie over de vloer of lekker in je foute kersttrui op de bank met de Home Alone films. Iedereen viert kerst op zijn eigen manier.

Maar hoe komen onze Limburgse sterren dit jaar de kerst door?

Dr-ei-ving home for Christmas
Lex Uiting gooit het dit jaar over een andere boeg. Geen luxe kerstdiner van zeven gangen, maar een etentje met een eitje, noten en groenten. Op zijn Instagram vraagt de presentator uit Venlo zijn volgers of zij weleens aan zo'n menu hebben gedacht. 'Eitje, noten en greunte, Daar al 's aan gedacht? Goe voor jezellef, goe voor 't milieu want eehm... #erismeerdanvlees.'

Strak in het pak
Ook André Rieu heeft een feestelijke kerst. Op zijn social media heeft hij een zeer zoet filmpje geplaatst over hoe hij zich klaarmaakt voor de feestdagen. Met een rijkelijk versierde boom, een opgedekte tafel voor een kerstdiner, een net pak en muzikale kerstnoten gaat de Maastrichtse violist de feestdagen in.

Dit bericht bekijken op Instagram

Getting ready for Christmas!

Een bericht gedeeld door André Rieu (@andrerieu) op

Panterpyjama
Chantal Janzen wenste iedereen een vrolijke kerst in een panterpyjama vanuit haar bed. Met een natural look en een knot op haar hoofd postte de presentatrice een foto met de tekst 'Happy Chrismast Holidays y'all'.

Zonnig
Voetbalheld Nathan
Rutjes heeft een fijne kerst thuis. Samen met zijn zoontje, en hun haarmatten, pakt hij cadeautjes uit onder de kerstboom. Op een foto op Instagram is wel te zien dat het een zonnige kerst is, want de zon straalt hun woonkamer binnen.

'Geen verwachtingen'
Kelly Weekers hoopt vooral dat haar volgers zich niet te druk maken tijdens de feestdagen. 'De sleutel van een fijne kerstperiode zit hem voor mij in het verlagen van de verwachtingen. Geen achtgangendiner koken, als je normaal nog geen pannenkoek in elkaar geflanst krijgt. Niet verwachten dat je familieband ineens perfect moet zijn als jullie de rest van het jaar rijp zijn om aan te schuiven in Het Familiediner.' En zo gaat de kerstboodschap van de Weertse schone op Instagram nog even door. Waar het volgens haar wel om draait: 'Samenzijn en een beetje lief zijn voor elkaar.'

Dit bericht bekijken op Instagram

De sleutel van een fijne kerstperiode zit hem voor mij in het verlagen van de verwachtingen. Geen achtgangendiner koken, of niet verwachten dat het zo goed wordt als dat van Sergio Herman, als je normaal nog geen pannenkoek in elkaar geflanst krijgt. Niet verwachten dat je familieband ineens perfect moet zijn als jullie de rest van het jaar rijp zijn om aan te schuiven in Het Familiediner. Niet verwachten dat de kids de tent niet zullen afbreken als ze dat de andere 363 dagen per jaar ook gewoon zouden doen wanneer ze te laat naar bed gaan en 100 kilo suiker achter de kiezen hebben. Weten dat het ook (juist!) leuk kan zijn zonder dure cadeaus, afgestylde outfits en kerstcommercialwaardige tafelaankledingen. Of je nu mega gaat uitpakken of het lekker relaxt houdt, geniet van je kerstdagen zoals ze zijn, niet ‘zoals ze hadden moeten zijn’. Hooggespannen verwachtingen creëren teleurstellingen, geen verwachtingen meevallers. En een realistische kijk op waar het uiteindelijk allemaal om draait: samenzijn en een beetje lief zijn voor elkaar. En dat gevoel, als het even lukt, ook gewoon vast te houden op de andere dagen van het jaar. Merry X-mas all! #HappyLife365 #mondaymotivation #merrychristmas

Een bericht gedeeld door KELLYWEEKERS.COM (@kelly_weekers) op

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen