Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerststad Valkenburg gaat werken met tijdslot

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 6:00

Valkenburg wordt dit jaar weer omgetoverd tot Kerststad. Vorig jaar kon het niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De organisatie gaat aankomende editie wel werken met een tijdslot.

Dat betekent dat bezoekers voor de overdekte en ondergrondse onderdelen van het kerstevenement vooraf tickets moeten kopen.

Geen lange rijen
Ze mogen dan een paar uur doorbrengen in bijvoorbeeld de Fluweelengrot of Gemeentegrot. "Bezoekers kunnen dus niet meer terecht bij de kassa's", vertelt Gert Veenhuizen, voorzitter Kerststad Valkenburg. "Lange rijen voor de kerstgrotten kunnen dus niet meer."

Oplossing
In het verleden heeft de organisatie al een keer over gesproken om met tijdssloten te gaan werken. "Er zijn altijd voors en tegens. Dan is het de meeste stemmen gelden. Nu word je min of meer gedwongen. Het is misschien een oplossing voor de toekomst om het zo te blijven doen."

Controle CoronaCheck-app
Verder is er tijdens het kerstspektakel een controle met de CoronaCheck-app. Daarmee kunnen mensen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn. "Ook bij bovengrondse onderdelen wordt daarop gecontroleerd", geeft Veenhuizen aan.

Vorig jaar ging er een streep door Kersstad Valkenburg. Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en het verbod op evenementen destijds bleek het niet haalbaar te zijn.

Lees ook: Kerststad Valkenburg door coronavirus helemaal van de baan

Het Geulstadje is deze editie van 12 november tot en met 9 januari gehuld in kerstsferen. Het trekt onder normale omstandigheden jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen