De schappen bij tuincentrum Leurs worden gevuld met kerstartikelen (22 sept 2021)

Tuincentrum Venlo nu al in kerstsferen

Winkeliers springen steeds eerder in op de feestdagen in december. Diverse winkels hebben de start van de herfst aangegrepen om de kerstartikelen alvast uit te stallen. Zo ook Tuincentrum Leurs in Venlo.

Vandalen Brunssum
Vandalen bekennen vernieling kerstboom Brunssum

Vier vandalen hebben bekend dat ze hebben meegedaan met de vernieling van de metalen kerstboom op het Lindeplein in Brunssum, een week voor Kerstmis.

Max Verstappen kerst (25 dec 2020)
Zo vieren bekende Limburgers kerst

Even geen werkverplichtingen voor bekende Limburgers. Ook zij maken met kerst tijd voor familie vrij.

Kersttoespraak koning Willem-Alexander (25 dec 2020)
Koning steekt arts in Hoensbroek hart onder de riem

Koning Willem-Alexander stond in zijn kersttoespraak op Eerste Kerstdag stil bij alle mensen die door corona zijn getroffen, op welke manier dan ook, en stak hen een hart onder de riem.

iStock-1188837215
Meeste jarigen tijdens feestdagen in Eijsden-Margraten

In de gemeente Eijsden-Margraten vieren relatief de meeste mensen hun verjaardag op 25, 26, 31 december of 1 januari.

caritas heerlen chevremont kerst maaltijden (24 dec 2020)
Meer dan 800 kerstmaaltijden voor verborgen armoede

Welzijnsorganisatie Caritas045 heeft deze kerst meer dan 800 kerstmaaltijden uitgedeeld in Heerlen en Kerkrade, aan inwoners met een smalle beurs.

foto afhalen eten
Afhalen kerstdiners bij restaurants begonnen

Een 5-gangen diner in een kartonnen doos. Het klinkt niet direct smakelijk, maar veel mensen kiezen hier wel voor. Ze steunen er de vele restaurants mee, die gesloten zijn met kerst.

kerst serre steyl kerstmis kerstdorp (24 dec 2020)
Kerstdorp uitgegroeid tot trekpleister in de buurt

Het kerstdorp van Piet Hendrickx uit Steyl is uitgegroeid tot een ware trekpleister. Met de coronamaatregelen in het achterhoofd bezoeken veel mensen zijn dorp.

Antoin Scholten (24 dec 2020)
Scholten in kerstboodschap: 'Omhelzing is écht belangrijk'

"Het nieuwe jaar zal anders worden." Met die boodschap van hoop sluit burgemeester Antoin Scholten van Venlo zijn toespraak op kerstavond af, tijdens de mis in de Sint-Martinusbasiliek.

Lex Uiting
Lex Uiting: 'Oma vindt corona erger dan de oorlog'

De hele week komen op L1 Radio bekende Limburgers aan het woord over kerst, geloof, corona en wat belangrijk is in het leven. Televisiepresentator Lex Uiting vertelt dat zijn oma de coronatijden maar lastig vindt.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten