Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstmarkt Valkenburg mooier dan die van Praag of Keulen

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 18:36

Kerststad Valkenburg is op de negende plek geëindigd in de Europese top-20 van beste kerstmarkten.

Als beloning mag de seizoensmarkt in Valkenburg een jaar lang het logo voeren van 'Best European Christmas Markets 2020'.

Beste van Nederland ook
Het is de enige Nederlandse stad in de selectie. Het is voor het eerst dat Valkenburg genomineerd is voor de lijst. Volgens de samenstellers is de stad samen met vier andere steden meteen een van de populairste nieuwe kerstmarkten onder reizigers.

Flinke strijd
In de tien dagen dat gestemd moest worden, was de competitie fors. Kerststad Valkenburg kreeg daarbij precies 12.022 stemmen. In 116 landen werd gestemd.

Exposure
Valkenburg gaat ervan uit dat de stad hierdoor komend jaar exposure krijgt bij miljoenen reizigers en dat Kerststad Valkenburg vanaf nu een veelvuldig gebruikte zoekterm wordt op internet.

In de prijzen
Het is overigens niet de eerste onderscheiding voor de kerstmarkt. In 2017 werd Kerststad Valkenburg door een andere organisatie al eens uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa.

Lees ook: Valkenburg mag zich beste kerststad van Europa noemen

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen