Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstmarkt Valkenburg mooier dan die van Praag of Keulen

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 18:36

Kerststad Valkenburg is op de negende plek geëindigd in de Europese top-20 van beste kerstmarkten.

Als beloning mag de seizoensmarkt in Valkenburg een jaar lang het logo voeren van 'Best European Christmas Markets 2020'.

Beste van Nederland ook
Het is de enige Nederlandse stad in de selectie. Het is voor het eerst dat Valkenburg genomineerd is voor de lijst. Volgens de samenstellers is de stad samen met vier andere steden meteen een van de populairste nieuwe kerstmarkten onder reizigers.

Flinke strijd
In de tien dagen dat gestemd moest worden, was de competitie fors. Kerststad Valkenburg kreeg daarbij precies 12.022 stemmen. In 116 landen werd gestemd.

Exposure
Valkenburg gaat ervan uit dat de stad hierdoor komend jaar exposure krijgt bij miljoenen reizigers en dat Kerststad Valkenburg vanaf nu een veelvuldig gebruikte zoekterm wordt op internet.

In de prijzen
Het is overigens niet de eerste onderscheiding voor de kerstmarkt. In 2017 werd Kerststad Valkenburg door een andere organisatie al eens uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa.

Lees ook: Valkenburg mag zich beste kerststad van Europa noemen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen