Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstmarkt Magisch Maastricht uren langer open

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 7:01

De winkels in de kerstchalets op het Vrijthof tijdens Magisch Maastricht mogen dit jaar zowel op eerste en tweede kerstdag als op nieuwjaarsdag tot middernacht open blijven.

Hetzelfde geldt voor de talrijke attracties en horeca op het populaire winterevenement. In de nacht van oud op nieuw zijn de horecapaviljoens, spiegeltent, attracties en een deel van de winkelchalets zelfs tot 02:30 uur open.

Dringend verzoek
H
et stadsbestuur gaat akkoord met de verruimde openstelling van de chalets met detailhandel, op dringend verzoek van de nieuwe organisator van Magisch Maastricht, de stichting Winterevents Maastricht. Traditiegetrouw vindt het decemberfestijn plaats in de hele binnenstad, maar het Vrijthof is en blijft het epicentrum.

Aanpassingen
De nieuwe festivalbazen hebben de opzet en invulling van het evenement op onderdelen gewijzigd. Zo krijgt de kerstmarkt onder meer de beschikking over een Charles Dickensplein, een Huis van de Kerstman en een apart plein speciaal ingericht voor kinderen. Verder wordt de schaatsbaan, die afgelopen jaar met forse verliezen kampte, nu overdekt.

Lees ook: Kerstman krijgt eigen intocht in Maastricht

400.000 bezoekers
Vorige week nog wezen gemeentelijke onderzoekscijfers uit dat de editie 2015 van Magisch Maastricht circa 400.000 bezoekers op de been heeft gebracht. Gemiddeld lieten die per dag bijna 73 euro in de stad achter, een stijging van ruim elf euro in vergelijking met het jaar ervoor.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen