Ondernemers vinden creatieve wegen om hun overschot aan kerstvoorraden alsnog te slijten zoals in deze pop-upwinkel in Maastricht (23 nov 2020)

Ondernemers creatief met overschot aan kerstvoorraden

Nu restaurants voor onbepaalde tijd gesloten zijn, blijven horecabazen vaak zitten met hun voorraden. Maar ook ondernemers die zich richtten op kerstmarkten zitten met een overschot aan spullen, want kerstmarkten gaan dit jaar niet door.

Kerststad Valkenburg
Kerststad Valkenburg door coronavirus helemaal van de baan

Kerststad Valkenburg is voor 2020 van de baan. Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en het voorlopige verbod op evenementen gaat er een streep door de kerstmarkt in de Gemeentegrot.

ANP-348977396
Oproep uit Duitsland: 'Kom niet naar onze kerstmarkten'

"We heten onze buren altijd welkom in Noordrijn-Westfalen, maar dit jaar moet ons advies aan de Nederlanders luiden: blijf thuis!" Die oproep deed Peter Preuß, woordvoerder gezondheid van de CDU in de deelstaat.

Kerstman (16 sep 2020)
Video: Kerstmarkten opbouwen tijdens hitte

Waar dagelijks hitterecords worden gebroken, zijn veel tuincentra in koelere sferen en volop bezig met de opbouw van kerstmarkten.

Magisch Maastricht Kerst Winter Kerstmarkt (26 nov 2019)
Opvallend veel uitgegeven in Valkenburg en Maastricht

Nederlanders geven weer flink uit in de aanloop naar Kerstmis. En dat deden ze deze week opvallend veel in Maastricht en Valkenburg.

Kerststad Valkenburg, kerstparade
Kerstmarkt Valkenburg mooier dan die van Praag of Keulen

Kerststad Valkenburg is op de negende plek geëindigd in de Europese top-20 van beste kerstmarkten.

Grotten Noord - Mergelgrotten Maastricht
Instortingsgevaar grot Valkenburg continu gemeten

Om te voorkomen dat de Gemeentegrot in Valkenburg onverwacht instort, is daar donderdag een monitoringssysteem in gebruik genomen.

Succesvolle kerstmarkt in Venray krijgt een vervolg

De kerstmarkt die dit jaar voor het eerst werd gehouden in Venray krijgt een vervolg.

Video: Kerstradio in buitenlucht bij L1

Maandagmorgen in alle vroegte is de kerstmarkt van L1 van start gegaan. Radio dj's Maarten en Tim verwelkomen naast een kerstkoor ook verschillende artiesten.

Limburgse kerstmarkten: zichtbaar en onzichtbaar toezicht

De grootste kerstevenementen van het land, waaronder in Maastricht en Valkenburg, nemen allemaal 'zichtbare en onzichtbare' maatregelen tegen een eventuele aanslag zoals dinsdag op de kerstmarkt in het Franse Straatsburg.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten