Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstman krijgt eigen intocht in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 november 2016 - 16:56

Maastricht houdt dit jaar naast de traditionele intocht voor Sinterklaas ook een feestelijk welkom voor die andere kindervriend, de Kerstman.

Op 7 december, wanneer de goedheiligman nog maar net het land heeft verlaten, wordt zijn dikbuikige collega welkom geheten in de provinciehoofdstad.

Stoomtrein
De Kerstman komt aan het eind van de middag per stoomtrein aan in Maastricht. Vervolgens wordt hij per arrenslee, onder begeleiding van een fanfare en 'elfjes', naar de kerstmarkt op het Vrijthof gereden. Tot en met begin januari kunnen kinderen daar op de foto met de sprookjesfiguur.

Wibi Soerjadi
De intocht van de Kerstman is niet de enige nieuwe festiviteit tijdens Magisch Maastricht. Zo is er dit jaar voor het eerst een speciale kerstprojectie te zien op het Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier en komt pianist Wibi Soerjadi naar de stad voor een pianoconcert in warenhuis De Bijenkorf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen