Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstman krijgt eigen intocht in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 november 2016 - 16:56

Maastricht houdt dit jaar naast de traditionele intocht voor Sinterklaas ook een feestelijk welkom voor die andere kindervriend, de Kerstman.

Op 7 december, wanneer de goedheiligman nog maar net het land heeft verlaten, wordt zijn dikbuikige collega welkom geheten in de provinciehoofdstad.

Stoomtrein
De Kerstman komt aan het eind van de middag per stoomtrein aan in Maastricht. Vervolgens wordt hij per arrenslee, onder begeleiding van een fanfare en 'elfjes', naar de kerstmarkt op het Vrijthof gereden. Tot en met begin januari kunnen kinderen daar op de foto met de sprookjesfiguur.

Wibi Soerjadi
De intocht van de Kerstman is niet de enige nieuwe festiviteit tijdens Magisch Maastricht. Zo is er dit jaar voor het eerst een speciale kerstprojectie te zien op het Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier en komt pianist Wibi Soerjadi naar de stad voor een pianoconcert in warenhuis De Bijenkorf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen