Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerstman krijgt eigen intocht in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 november 2016 - 16:56

Maastricht houdt dit jaar naast de traditionele intocht voor Sinterklaas ook een feestelijk welkom voor die andere kindervriend, de Kerstman.

Op 7 december, wanneer de goedheiligman nog maar net het land heeft verlaten, wordt zijn dikbuikige collega welkom geheten in de provinciehoofdstad.

Stoomtrein
De Kerstman komt aan het eind van de middag per stoomtrein aan in Maastricht. Vervolgens wordt hij per arrenslee, onder begeleiding van een fanfare en 'elfjes', naar de kerstmarkt op het Vrijthof gereden. Tot en met begin januari kunnen kinderen daar op de foto met de sprookjesfiguur.

Wibi Soerjadi
De intocht van de Kerstman is niet de enige nieuwe festiviteit tijdens Magisch Maastricht. Zo is er dit jaar voor het eerst een speciale kerstprojectie te zien op het Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier en komt pianist Wibi Soerjadi naar de stad voor een pianoconcert in warenhuis De Bijenkorf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen