Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstfeesten in coronatijd: 'Ik zie het niet gebeuren'

Geplaatst opzondag 4 oktober 2020 - 8:00

Een borrel drinken met je collega's op een mooie locatie net voor kerst? De kans is groot dat het dit jaar niet gaat gebeuren in verband met de coronacrisis. Uit een belronde van L1 blijkt dat veel feestlocaties weinig tot geen reserveringen hebben. Bedrijven lijken de eindejaarsfeesten niet te durven organiseren.

"We hebben nog geen boekingen staan", vertelt directeur Paul Janmaat van Buitenplaats Vaeshartelt.

Annuleringen
Een beeld dat voor meer locaties waar kerstfeesten worden gehouden herkenbaar is. "Wij hebben inmiddels ook al annuleringen binnen", vertelt hotelmanager Jaco Nabuurs, van Hotel Asteria Venray. "Ik zie bedrijfsfeesten, zoals kerstfeesten, de komende tijd niet gebeuren", vertelt Nabuurs.

"Normaal hebben wij zo'n 20 tot 25 boekingen van bedrijven voor een kerstfeest in de maand december", vertelt Janmaat. "Maar voor nu is de agenda leeg."

Bedrijfsfeesten
Volgens Jozsi Lieven, hotelmanager van Black Label Hotel Valkenburg, hebben zij nog wel aanvragen voor kerstfeesten, maar niet zoveel als vorig jaar. "De vraag blijft wel, maar minder. Normaal hebben we wel vijf tot tien bedrijfsfeesten rond kerst."

Video: L1

Volgend jaar
Meestal kijken bedrijven rond deze tijd van het jaar al naar kerst, maar 'dit jaar is dat absoluut niet het geval', zo vertelt Lieven. Een evenementorganisator die anoniem wil blijven, laat weten helemaal geen kerstfeesten te hebben staan voor de maand december. Terwijl ze normaal gesproken wel vijf bedrijfsuitjes hebben per week hebben in de laatste maand van het jaar. "Wij zien dit jaar ook als verloren en richten ons op volgend jaar."

Ook de onzekerheid speelt mee. "Het is afwachten welke maatregelen er tegen die tijd van kracht zijn. We kunnen nu plannen maken, maar het kan er dan heel anders uitzien", zegt Lieven.

Afwachten
Niet alleen bedrijven maken (nog) geen plannen, ook de particulier blijft weg. "De decembermaand is nog redelijk leeg. Je merkt echt dat mensen afwachten hoe het nu verder gaat", legt de directeur van Vaeshartelt uit.

Bij het Valkenburgse hotel is dit niet anders. "We moeten in onze agenda niet meer dan zeven dagen vooruit kijken, want dan staat er niet veel meer. Mensen beslissen op dit moment last-minute of ze ergens naar toegaan", zegt Lieven.

Nabuurs laat weten wel bezig te zijn met hoe ze de kersttijd gaan aanpakken. "Uiteraard proberen we wel te kijken naar wat wel mogelijk is, met de maatregelen in acht genomen."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen