Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstdorp uitgegroeid tot trekpleister in de buurt

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 19:44

Het kerstdorp van Piet Hendrickx uit Steyl is uitgegroeid tot een ware trekpleister. Met de coronamaatregelen in het achterhoofd bezoeken veel mensen zijn dorp.

Deze kerstperiode komen er zo'n 100 tot 120 mensen bij zijn kerstdorp kijken. De kerstgroep staat in de serre van Piet en en zijn vrouw Martha.

Donatie
Verder dan de serre komen de toeschouwers niet. "Ze komen via een deur naast het huis achterom, lopen langs het dorp en gaan dan via de tuin weer eruit." De toegang is gratis, maar een donatie voor het Liliane Fonds is gewenst. Die humanitaire organisatie zet zich in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in voor kinderen met een handicap.

Video: L1

Idee
Het idee van de kerstgroep ontstond vijftien jaar geleden, toen de kinderen van Piet de kerstgroep thuis omgooide. Hij zette de groep buiten in de serre neer: zo hadden de kinderen er vanuit de huiskamer en de keuken toch zicht op.

Bekende
Mettertijd kwamen er meer boompjes en kerstdorpen bij. Op het eerste kerstdorp na, is niets door Piet zelf gekocht: hij kreeg alles aangeboden. Inmiddels is Piet dan ook een bekende in Steyl en bezoekers nemen regelmatig wat nieuws mee voor de kerstdorpverzameling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen