Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstbomen verwarmen huizen Sittard

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 17:51

In de gemeente Sittard-Geleen worden kerstbomen gebruikt voor de stadsverwarming van huizen in Sittard.

Eigenares Monique Aarts-Colaris van Biomassa Energiecentrale Sittard legt uit dat de bomen door de shredder gaan en vervolgens warmte kunnen opwekken.

Stadsverwarming
Als de kerstbomen door de maler gaan, komen de gemalen resten terecht in de verbrandingsoven. Uit de hete rookgassen die daaruit voortvloeien, wordt energie opgewekt. Die energie wordt vervolgens gebruikt om woningen in Sittard te verwarmen.

Video: L1

Kerstballen
Bomen moeten wel goed worden aangeleverd: zonder versiering en zonder kluit. Maar niet iedereen is even vlijtig bij het aftuigen van de boom. Zo af en toe belandt er weleens een kerstbal of kluit in de shredder, maar dat gebeurt te incidenteel om de bomen stuk voor stuk na te kijken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen