Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerseboom zoent ondanks oproep Kamervoorzitter

Geplaatst opwoensdag 19 mei 2021 - 23:09

Simone Kerseboom uit Maastricht hield zich woensdagmiddag nadrukkelijk niet aan de geldende coronaregels in de Tweede Kamer en liet zich zoenen door een fractiegenoot van Forum voor Democratie (FvD) nadat ze haar maiden speech had gegeven.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp had amper opgeroepen om de coronamaatregelen te respecteren, of Kerseboom liet zich direct daarna demonstratief feliciteren door partijgenoot Gideon van Meijeren met haar eerste toespraak in de Tweede Kamer.

Geen mondkapje
Kerseboom bleek na de vergadering ook het enige Kamerlid die de gelukwensen in ontvangst nam zonder een mondkapje te dragen. Ze werd, samen met Van Meijeren, tijdens een schorsing van het debat, op haar storende gedrag aangesproken door de Kamervoorzitter.

Laatste weken was er al veel wrevel onder Kamerleden over het doen en laten van de FvD-fractieleden. De partijleden van Thierry Baudet hielden zich op provocerende wijze niet aan de coronamaatregelen. De ergernis daarover kwam ook terug in het debat toen andere Kamerleden zich daarover beklaagden.

Kerseboom is voormalig fractievoorzitter van de Limburgse FvD. Eind maart werd ze in de Tweede Kamer gekozen.

Lees ook: Kerseboom naar Tweede Kamer: 'Oh is het echt?'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen