Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerseboom naar Tweede Kamer: 'Oh is het echt?'

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 22:08

Simone Kerseboom komt zeer waarschijnlijk in de Tweede Kamer terecht. De Maastrichtse staat op plek vijf op de lijst van Forum voor Democratie. De partij, die onder leiding staat van Thierry Baudet, behaalt nagenoeg zeker acht zetels in de nieuwe Tweede Kamer.

Toch was Kerseboom, nu fractievoorzitter voor Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement, nog voorzichtig in haar eerste reactie in het L1-programma AvondGasten: Verkiezingen.

Onwerkelijk
Voor Kerseboom is het nog een beetje onwerkelijk dat ze een Kamerzetel heeft bemachtigd. "Oh is het echt? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik vanochtend wakker werd. Het is nog een beetje verwerken." Ze durft dan ook nog niet met zekerheid te zeggen dat ze een van de 150 zetels heeft bemachtigd. "We wachten nog even af tot alle uitslagen bekend worden gemaakt. Met mijn hoofd zit ik in de Tweede Kamer, maar met mijn hart wacht ik met vieren tot mijn persoonlijke koffiekopje in de fractiekamer staat."

Limburg
Kerseboom wil de Limburgers vertegenwoordigen in het parlement. "Heel veel problemen die in Limburg spelen, zijn gecreëerd door wat er nu in Den Haag gebeurt. Als Forum voor Democratie gaan we door met campagne voeren voor de vrijheid." Daarnaast wil de Maastrichtse het Limburgs landschap beschermen. "Het landschap moeten we gaan beschermen tegen de klimaatgekte, dus geen windturbines of zonnepanelen op onze prachtige Limburgse heuvels."

Portefeuille
Kerseboom heeft al een voorkeur waar ze zich op wil gaan storten in Den Haag. "Ik zou heel graag op cultuur, erfgoed en monumenten zitten. Dat is mijn passie."

Lees ook: Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen