Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerseboom naar Tweede Kamer: 'Oh is het echt?'

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 22:08

Simone Kerseboom komt zeer waarschijnlijk in de Tweede Kamer terecht. De Maastrichtse staat op plek vijf op de lijst van Forum voor Democratie. De partij, die onder leiding staat van Thierry Baudet, behaalt nagenoeg zeker acht zetels in de nieuwe Tweede Kamer.

Toch was Kerseboom, nu fractievoorzitter voor Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement, nog voorzichtig in haar eerste reactie in het L1-programma AvondGasten: Verkiezingen.

Onwerkelijk
Voor Kerseboom is het nog een beetje onwerkelijk dat ze een Kamerzetel heeft bemachtigd. "Oh is het echt? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik vanochtend wakker werd. Het is nog een beetje verwerken." Ze durft dan ook nog niet met zekerheid te zeggen dat ze een van de 150 zetels heeft bemachtigd. "We wachten nog even af tot alle uitslagen bekend worden gemaakt. Met mijn hoofd zit ik in de Tweede Kamer, maar met mijn hart wacht ik met vieren tot mijn persoonlijke koffiekopje in de fractiekamer staat."

Limburg
Kerseboom wil de Limburgers vertegenwoordigen in het parlement. "Heel veel problemen die in Limburg spelen, zijn gecreëerd door wat er nu in Den Haag gebeurt. Als Forum voor Democratie gaan we door met campagne voeren voor de vrijheid." Daarnaast wil de Maastrichtse het Limburgs landschap beschermen. "Het landschap moeten we gaan beschermen tegen de klimaatgekte, dus geen windturbines of zonnepanelen op onze prachtige Limburgse heuvels."

Portefeuille
Kerseboom heeft al een voorkeur waar ze zich op wil gaan storten in Den Haag. "Ik zou heel graag op cultuur, erfgoed en monumenten zitten. Dat is mijn passie."

Lees ook: Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen