Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerseboom naar Tweede Kamer: 'Oh is het echt?'

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 22:08

Simone Kerseboom komt zeer waarschijnlijk in de Tweede Kamer terecht. De Maastrichtse staat op plek vijf op de lijst van Forum voor Democratie. De partij, die onder leiding staat van Thierry Baudet, behaalt nagenoeg zeker acht zetels in de nieuwe Tweede Kamer.

Toch was Kerseboom, nu fractievoorzitter voor Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement, nog voorzichtig in haar eerste reactie in het L1-programma AvondGasten: Verkiezingen.

Onwerkelijk
Voor Kerseboom is het nog een beetje onwerkelijk dat ze een Kamerzetel heeft bemachtigd. "Oh is het echt? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik vanochtend wakker werd. Het is nog een beetje verwerken." Ze durft dan ook nog niet met zekerheid te zeggen dat ze een van de 150 zetels heeft bemachtigd. "We wachten nog even af tot alle uitslagen bekend worden gemaakt. Met mijn hoofd zit ik in de Tweede Kamer, maar met mijn hart wacht ik met vieren tot mijn persoonlijke koffiekopje in de fractiekamer staat."

Limburg
Kerseboom wil de Limburgers vertegenwoordigen in het parlement. "Heel veel problemen die in Limburg spelen, zijn gecreëerd door wat er nu in Den Haag gebeurt. Als Forum voor Democratie gaan we door met campagne voeren voor de vrijheid." Daarnaast wil de Maastrichtse het Limburgs landschap beschermen. "Het landschap moeten we gaan beschermen tegen de klimaatgekte, dus geen windturbines of zonnepanelen op onze prachtige Limburgse heuvels."

Portefeuille
Kerseboom heeft al een voorkeur waar ze zich op wil gaan storten in Den Haag. "Ik zou heel graag op cultuur, erfgoed en monumenten zitten. Dat is mijn passie."

Lees ook: Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen