Overslaan en naar de inhoud gaan

Kernreactor Tihange maanden langer buiten dienst

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 14:36

Twee kernreactoren in het Belgische Tihange, die onlangs werden stilgelegd wegens betonrot in veiligheidsbunkers, zullen maanden langer buiten dienst blijven dan eerst werd gedacht.

Het onderzoek naar en het oplossen van de bouwkundige problemen duurt veel langer dan voorzien.

Betonrot
Dat meldde exploitant Engie Electrabel vrijdag. Eerder deze week werd al gemeld dat de betonrotproblemen in de bunkers met noodsystemen veel ernstiger waren dan verwacht. Reactor Tihange 3 zal zeker tot maart niet kunnen worden gebruikt, en reactor 2 zelfs niet tot mei. Ook in Doel, vlak over de Nederlandse grens bij Bergen op Zoom, liggen drie van de vier reactoren wegens vergelijkbare problemen stil tot minstens half december. Van de vijf Belgische kernreactoren zijn er nu dus slechts twee - Tihange 1 en Doel 3 - in gebruik.

De veiligheid van de Belgische kerncentrales is al lang een punt van discussie. De huidige regering heeft beslist dat alle kerncentrales in principe in 2025 dicht gaan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen