Overslaan en naar de inhoud gaan

Kernreactor Tihange 2 weer stilgelegd

Geplaatst opzondag 6 oktober 2019 - 21:00

Een van de reactoren in de Belgische kerncentrale in Tihange is zondag stilgelegd.

Er waren problemen met een pomp in kernreactor 2 van de centrale, maakte de Belgische atoomwaakhond FANC zondag bekend.

Veiligheid
Volgens een woordvoerder van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle FANC was de temperatuur in de pomp te hoog opgelopen. Daarom werd de reactor om veiligheidsredenen stilgelegd.

Geen problemen
Het uitschakelen van de reactor leidde niet tot problemen, aldus de woordvoerder. Hoe lang de kernreactor uitgeschakeld blijft, kon hij niet zeggen. FANC houdt naar eigen zeggen de vinger aan de pols.

Melding
Van het incident heeft FANC ook melding gemaakt aan de Nederlandse ANVS, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen