Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerncentrale Tihange 2 stilgevallen

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 17:01

Reactor 2 van de kerncentrale in Tihange is woensdagmiddag stilgevallen. Er is een storing met een afsluitklep in het niet-nucleaire gedeelte.

Rond 14:30 uur schakelde de centrale zich zelf automatisch uit.

Klep
"Een afsluitklep van een waterleiding is niet automatisch dicht gegaan", legt een woordvoerder van eigenaar Engie uit. "Dan gaat een automatische procedure in werking waarbij de centrale zich zelf stillegt." Volgens de woordvoerder is de storing niet in het nucleaire gedeelte. "Er is geen impact op de veiligheid en we zijn bezig met een onderzoek." Hoe lang Tihange 2 uitgeschakeld blijft, is nog onduidelijk.

In de kerncentrale van Tihange zijn vaker storingen. Veel inwoners van Belgiƫ, Nederland en Duitsland maken zich al jaren zorgen over de veiligheid van de oude kerncentrale.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen