Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermisongeluk: 'Jongetje ging staan in rups'

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 12:26

Het jongetje dat zaterdagavond gewond raakte op de kermis in Helden is vermoedelijk in de rups-attractie gaan staan en er vervolgens uitgevallen.

Dat zegt Atze Lubach, woordvoerder van Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders Bovak.

Kinderattractie
"Het jongetje zat met andere kinderen in de kinderattractie. De rups gaat eerst naar voren, dan gaat de kap dicht en vervolgens gaat ie achteruit", legt Lubach uit. "De kap gaat dan weer open en dan beweegt de rups met geringe snelheid. Het kind is toen gaan staan en ter hoogte van de kassa eruit gevallen."

Lees ook: Kind (5) raakt gewond bij val uit attractie kermis Helden

Stoep
De woordvoerder vertelt dat het jongetje naar beneden is gerold en tegen de stoep is gebotst. "De kermisexploitant heeft op de noodknop gedrukt en is samen met omstanders eerste hulp gaan verlenen totdat de hulpdiensten er waren."

Redelijk
Het 5-jarig kind werd met onbekende verwondingen met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Lubach gaat het naar omstandigheden redelijk met het slachtoffertje. Een politiewoordvoerder kon zondagmorgen niet aangeven wat de toestand van het jongetje is.

Standaardprocedure
De attractie is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zaterdagavond gesloten. "De TÜV Nederland komt zondag inspectie doen. Als die de rups heeft goedgekeurd, komt de NVWA. Dat is een standaardprocedure", aldus Lubach.

De kermis gaat zondagmiddag open. De rups-attractie blijft dicht, totdat die door de instanties is goedgekeurd.

De rups is gesloten, terwijl de andere attracties op de kermis in Helden wel open zijn.
Foto: L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen