Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermisongeluk: 'Jongetje ging staan in rups'

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 12:26

Het jongetje dat zaterdagavond gewond raakte op de kermis in Helden is vermoedelijk in de rups-attractie gaan staan en er vervolgens uitgevallen.

Dat zegt Atze Lubach, woordvoerder van Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders Bovak.

Kinderattractie
"Het jongetje zat met andere kinderen in de kinderattractie. De rups gaat eerst naar voren, dan gaat de kap dicht en vervolgens gaat ie achteruit", legt Lubach uit. "De kap gaat dan weer open en dan beweegt de rups met geringe snelheid. Het kind is toen gaan staan en ter hoogte van de kassa eruit gevallen."

Lees ook: Kind (5) raakt gewond bij val uit attractie kermis Helden

Stoep
De woordvoerder vertelt dat het jongetje naar beneden is gerold en tegen de stoep is gebotst. "De kermisexploitant heeft op de noodknop gedrukt en is samen met omstanders eerste hulp gaan verlenen totdat de hulpdiensten er waren."

Redelijk
Het 5-jarig kind werd met onbekende verwondingen met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Lubach gaat het naar omstandigheden redelijk met het slachtoffertje. Een politiewoordvoerder kon zondagmorgen niet aangeven wat de toestand van het jongetje is.

Standaardprocedure
De attractie is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zaterdagavond gesloten. "De TÜV Nederland komt zondag inspectie doen. Als die de rups heeft goedgekeurd, komt de NVWA. Dat is een standaardprocedure", aldus Lubach.

De kermis gaat zondagmiddag open. De rups-attractie blijft dicht, totdat die door de instanties is goedgekeurd.

De rups is gesloten, terwijl de andere attracties op de kermis in Helden wel open zijn.
Foto: L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen