Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermiskoers uitgestorven? Wielerronde Merum springlevend

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 15:36

De tijd dat iedere kern in Limburg een eigen kermiskoers had is niet meer. De wielerwedstrijd werd dan georganiseerd in combinatie met een feest en kermisattracties.

Tegenwoordig moet je goed zoeken, maar vrijwilligers in Herten hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren in de wijk Merum een wielerronde. En met succes.

Video: L1

Eigen organisatie
Veel dorpen organiseren geen kermiskoers meer vanwege een tekort aan vrijwilligers of te hoge kosten. Maar in Merum stonden afgelopen weekend zeven kermisattracties en waren er verschillende wielerwedstrijden onder de noemer 'de Wielerronde van Merum'. Ook organiseerden de inwoners een opritfeest.

De organisatie heeft de afgelopen jaren ook moeite gedaan om jongeren te betrekken bij het evenement. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Bewogen jaar
Voor de kermisorganisatie was 2019 een bewogen jaar. De gemeente Roermond heeft besloten de kermissen enkel financieel willen te helpen, zonder ze te ondersteunen. Het Hertense kermiscomité vindt het belangrijk dat het dorp niet zonder kermis komt te zitten. De organisatie wil in ieder geval dit jaar kijken of de kermis nog levensvatbaar is. "In een dorp als Herten, dat de afgelopen jaren sterk gegroeid is, is het belangrijk dat men elkaar ontmoet en leert kennen", vindt de organisatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen